STOREND ELEMENT

Vandaag een klassiek voorbeeld van een nadeel omturnen naar een voordeel. Hoe ga je om met een storend object in beeld?

Als voorbeeld en uitgangspunt neem ik deze foto die gemaakt is in Normandië. Dit rustieke huis vormt een prachtig decor voor een heerlijk Frans plaatje. Blauwe lucht, een zonnig terras en een kunstig vakwerk huisje. Het perfecte plaatje op het eerste gezicht.

Tien minuten later kwam ik erachter dat het minder perfect was dan ik in eerste instantie dacht. Waarom hangen er nou precies in beeld enorme elektriciteitskabels? Konden ze die niet wat beter wegwerken? Afijn, ik had hier overduidelijk te maken met een storen object in beeld. Linksom of rechtsom, er viel niet omheen te fotograferen.

“Die Photoshop je er toch gewoon even uit Pris?” Hoor ik je denken. Ja, dat is een mogelijkheid. Maar nee, ik laat de situatie altijd zoals deze is en shop er geen elementen uit.

Ik besloot om deze kabels te gebruiken in mijn voordeel. Mijn positie koos ik zo dat de zwarte lijnen extra diepte gaven aan de foto. Het effect werd dramatischer, kijkend naar de foto voel je je nu een toevallige voorbijganger die plots op een mooi uitzicht stuit. De donkere bomenpartij op rechts verhoogd dit effect. Zonder deze objecten is dit gewoon een foto van een leuk huis.

Heb jij wel eens bewust nagedacht hoe je iets wat eigenlijk voor je beeld staat om kunt zetten in een voordeel? Leave a comment in de reacties ↓

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.