CAMPING BUITENLAND

Als fervent buitenmens ben ik wat gevoeliger voor berichten die voorbij komen als er weer een nieuwe camping of buitenplaats geopend wordt. Zo werd ik ook direct enthousiast toen ik foto’s voorbij zag komen van Camping Buitenland. Is het nou echt geen doorsnee camping? Wat moet ik hiervan verwachten? De site geeft aan dat er vuurtjes gemaakt mogen worden bij de tent, dat is al een win situatie voor mij. De geur van brandend hout hoort gewoon bij het kamperen.

Je begrijpt, hier moest ik naar toe. We planden een weekend in en reden met een volgeladen auto richting het noorden. De tent is snel opgezet en lucky us, het bleef droog met het neerzetten van ons gasstelletje en het neerleggen van de slaapmatjes en slaapzakken. Eenmaal geïnstalleerd was het tijd om een eerste rondje te lopen over Buitenland. Het is echt veel groter dan ik dacht! Eigenlijk kan je stellen dat het terrein uit twee gedeeltes bestaat, de camping waar wij stonden met ons tentje en de vaste plekken.

De camping is echt leuk! Het allerliefste kamperen wij in het wild maar ik moet zeggen dat dit wel een heel eind in de buurt komt. Natuurlijk zijn er toilet en doucheruimtes, wel zo prettig als je kids hebt. Er zijn heel veel stroom aansluitingen en om de zoveel meter vind je een water tappunt. Niks geen gesjouw met zware jerrycans dus. Ook fijn. Maar verder zijn er geen afgescheiden plekken, het zijn een aantal veldjes waar je je tent neer kunt zetten waar je maar wilt. De sfeer is erg gemoedelijk en iedereen gunt elkaar wat privacy.

Al slenterend met mijn regenlaarzen kwam ik langs de vaste plekken. Het had die ochtend behoorlijk geregend dus modderplassen overal. Maar dat weerhield de harde werkers niet om door te klussen. Er zijn optrekjes van hout, een oud strandhuisje, en een lasser was bezig aan een woning van zeecontainers. Ieder gebouw is anders maar bij elkaar vormen ze een samenhangend geheel. De natuur en het samenzijn staat centraal, men helpt elkaar waar nodig.

 

Vanaf de camping loop je zo het bos in, wat een vrijheid! Er is zelfs een paar honderd meter verder een natuurlijke zwemplas waar het heerlijk toeven is met warm weer. Centraal in het midden van Buitenland is een bar waar je echt yummie tosti’s kunt halen. Wat meer opzij is een klein podium gemaakt van hout met een grote vuurplaats ernaast. ‘S avonds zijn hier regelmatig optredens onder de sterrenhemel. Een paar bankjes en wat kleden zorgen voor een intiem effect. En dit is nog niet alles, wist je dat er een heuse bugtub is? Ik kan nog wel even doorschrijven over deze locatie maar je kunt het echt alleen maar beleven door te gaan. 😉

Komend weekend 30 september is de closing party. Maar ik heb mij laten vertellen dat een aantal van de accommodaties ook in de winter te huur zal zijn. Ik zie mijzelf al met een warme sjaal en een kopt dampende thee zitten bij een houtkachel. Buiten een heldere vrieskou, binnen knus en gezellig.

Mijn complete reportage zien van Camping Buitenland? Klik dan hier.

Tickets voor het eindfeest en reserveringen boek je via de site van Camping Buitenland.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.