OCHTENDRITUEEL – BANANENIJS

De meesten van ons hebben wel een ochtendritueel, toch? Een vaste routine die je dag inluidt en waardoor je goed van start gaat. Ik heb echt lang moeten zoeken wat voor mij nou het perfecte ontbijt is. Want brood is mij te droog, yoghurt ben ik geen grote fan van en het moet vooral niet te veel tijd in beslag nemen. Het werd dus bananenijs, een niet vegan uitvoering.


Nodig:

2 bananen, niet al te groen.

Glas melk

Cacao

Toppings, ik gebruik gedroogde cranberry’s, havermout en rood fruit.


Vries de avond ervoor de 2 bananen in op stukjes en uiteraard zonder schil. ‘S morgens stop je de bevroren banaan, de melk en cacao naar smaak in de blender en mixen maar! Hoe meer melk je toevoegt, hoe vloeibaarder het wordt. Nu je ijs klaar is kan je deze naar jouw wensen versieren. Ik strooi er sowieso havermout overheen voor de voedingswaarde, maar ook cranberry’s. In de zomermaanden gaan er vaak nog aardbeien, frambozen en blauwe bessen bij. In de winter voeg ik soms wat kaneel toe of gedroogde ananas blokjes en kokos. Net waar je zin en trek in hebt!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.